Resum Thailàndia

Sabem que molta gent vol que parlem bé de Thailàndia perquè hi volen anar. Doncs crec que us defraudarem força… Almenys per la nostra forma de viatjar, no és un país fàcil. Està tot moooolt trillat, massa preparat pel turista-borrego o almenys això ens ha semblat. Així, gent a la que ens agrada una mica més el turisme aventurer i deixar perdre’t una mica, anar en busos locals als llocs, etc se’ns fa una mica difícil el tema. Donarem una segona oportunitat al país, ja que s’ha ajuntat que hem tingut xoc molt bèstia al venir de myanmar, estàvem en temporada màxima (vacances de nadal occidentals) i hem fet platjes i zona més turística, que ja sabeu no són la nostra devoció.
El que pitjor hem portat ha estat el caràcter de molta gent. Si ens parem a pensar hem tingut experiències genials i hem trobat gent força amable, però la impresió que ens queda és la d’una gent malhumorada i que odia al turista. En part ho podem entendre pel nombre i tipus de turista que reben, però tampoc cal maltractar-nos d’aquesta manera. Com a petit resum, quan erem a ko tao vam veure gent molt més somrient i altres amargosos. Els que somreien eren TOTS myanmarencs (n’hi ha molts allí), els de cara amargada eren thais. En el tracte amb el turista, seria una espècie de barcelona a lo bèstia.

El que més ens ha agradat:
– Bangkok. Una ciutat on viure i a considerar.
– Sopar perquè et conviden en l’enterro d’una dona a Takua Pa.
– De moment no se’ns ocorre res més.
– Saber que hem sigut capaços de treure’ns el títol de buceig.

El que més ens ha decepcionat:
– La gent. Sense cap dubte.
– Les platges. Ja sabeu que no som massa de platges però està tot tan trillat i ple de gent i construit que qualsevol semblança amb el paradís és una estafa.
– Les màfies del transport per agència. Per sempre intenta fer-ho tot per tu mateix, encara que surti més car.

Dormir:
Hem dormit en hotels, bungalows de platja, dormitoris compartits… La relació qualitat-preu és correcta, sobretot si no ho reserves prèviament. En general els llocs eren correctes i nets. Com a curiositat, els lavabos no solen tenir cisterna i tots els lavabos tenen un cossi amb aigua per tirar la cadena. Com a costum dels tailandesos, a la majoria d’habitacions no pots entrar amb sabates. La wifi és bona gairebé a tots els llocs.

Hem gastat 6400 batmans, un 14% del total (23,8%). Uns 4,25 € per persona i dia.

Menjar:
El menjar thailandès és força bo. Hi ha molts tipus de fideus, en amanida , fregits o en sopa… També molts curris diferents amb arròs. És moooolt complicat però aconseguir trobar menjar sense carn. Et miren amb cara de mico, sobretot als llocs del carrer. Ens ha sorprès que els famosos “pad-thai” només els trobes en llocs de guiris, mai en els seus llocs locals. Vam menjar moooolt bé el dia de l’enterro, fan els curris molt bons i cuinen moooolt bé el porc!!! Tenen també molts dolços molt bons i és fàcil trobar per tot arreu llocs de fruita tallada i preparada per menjar, sobretot pinya i mango (en aquesta època però verd). En zones d’illes el menjar era més car i era difícil trobar llocs locals, havies d’anar a restaurants per guiris. Nosaltres sempre que podiem menjavem amb paradetes de mercats o al carrer i quan no anàvem de restaurant. Per comprar aigües o begudes el més pràctic són els 7 eleven, tota una institució, n’hi ha a tot arreu i oberts 24hores, amb preus de super. Per tot arreu podies anar trobant màquines d’aigua osmotitzada, on per 1 batman et reomplia l’aigua de l’ampolla.

Hem gastat 8078 batmans, un 17,5% del total (30%). Uns 5,35 € per persona i dia.

Transport:
Hem anat en autobusos, vaixell, transbordador, pick ups, shongtaews (uns busos locals petits que tenen ells per curts recorreguts urbans), barca pels canals de bangkok, longtail boats, bici i moto.
Els busos locals estan bé i les infraestructures són correctes, els preus també correctes. Les estacions de busos solen estar allunyades del centre i s’ha d’agafar tranport intern per arribar-hi. Per ser turista t’intenten inflar els preus per moure’t amb barques o shongtaews, el millor és demanar info a l’hotel o altres locals per saber el preu real, sempre t’intentaran timar!!! El vaixell nocturn de ko tao a surat thani molt còmode i barat, súper recomanable. Quan has d’agafar varis transports, si ho fas per agència tot i que pugui sortir inclús més barat que agafar el bus local, no us ho recomanem. Et sents com un borrego de minibus en minibus donant voltes com un tonto, amb els minibusos sobreocupats i sense espai gairebé… En un mateix poble hem arribat a agafar 3 minibusos diferents que et porten d’agència en agència per reagrupar la gent i per intentar que en l’espera piquis i compris algo de menjar a preus moooolt inflats (estan totes on crist va perdre l’espardenya i per tant no pots buscar on comprar algo a preus normals). Nosaltres no repetirem a fer-ho així, ho vam odiar molt. Encara que ens costi més arribar als llocs però preferim agafar busos locals. Els vaixells per anar a les illes són en general força cars i ens han pujat molt el pressupost (a canvi però t’estalvies força en dormir, hem fet un total de 4 nits transportant-nos).

Hem gastat 8735 batmans, un 19% del total (33,5%). Uns 5,75 € per persona/dia.

Oci:
En aquest país i de forma extranya ha sigut gran part del nostre pressupost. Gairebé la meitat del gastat al país ha estat pel curs d’open whater per tenir possibilitat de bucejar pel món. Nosaltres ho vam fer a ko tao pels preus. Val 100 € menys gairebé que a la resta del món, on a tot arreu val més o menys el mateix (250 € vs 350€ a la resta). Aqui a l’illa hi ha preus força estandards, 10 € amunt o avall, amb dormir inclòs o no. On ho hem fet nosaltres bé, neutre. Ens havien parlat fatal de la companyia en espanyol però després vam trobar gent que ho havien fet i estaven molt contents. Hi ha unes 60 escoles, així que pots triar i remenar. Majoria en anglès però n’hi ha en espanyol, francès, alemany…. Apart d’això algunes entrades i sortides que hem fet pet veure coses, anar al cine…

Hem gastat aquí 19620 batmans (620 batmans), que corresponen a un 43% del pressupost (2,5%). Uns 13€ per persona i dia.

Personal:
Compres vàries, hem aprofitat per comprar roba, crema solar per la platja. També comptem aquí els dies que hem sortit de festa o beure unes birres (la birra thailandesa és tant bona que fins i tot en Lluis se n’ha demanat alguna activament).

Hem gastat aquí 3025 batmans, que correspon a un 6,5% del total (11,2%). Uns 2€ per persona i dia.

Total:
En total hem gastat 45858 batmans, el canvi estava a 39,8 batmans/euro. Hem gastat 30,32 eu/dia. Si treiem el gastat amb l’open whater (ja que és una activitat a part que ocupa gran part del pressupost, veieu que en totes les categories el % entre parèntesis és el % del gastat sense comptar l’open) són:
26858 batmans /2 persones durant 19 dies = 17,75 euros/dia per persona, que creiem s’ajusta més a la despesa mitjana en aquest país.

2 pensaments sobre “Resum Thailàndia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s