Resum Malaysia

Malaysia pot ser molt bé un petit resum del sud-est asiàtic, tot i que té algunes coses que el fan més occidentalitzat. La barreja i convivència de cultures és aquí molt patent, amb una majoria malaia (musulmana), però amb molts xinesos i indis a la vegada (sembla una convivència força adaptada tot i que al parlar amb alguns xinesos sembla que és més aparent que real, ja que els malais estan copant el govern i tenen més drets que la resta). Nosaltres hem estat només a la costa oest de la península, la part més desenvolupada, ja que a la resta hi ha platges o natura de la que ara no es pot disfrutar per estar en plens monzons i la idea és tornar en algun moment.
És veritat que et trobes ciutats, cultura, platges, muntanyes, natura… Una mica de tot. La gent però ens sembla poc simpàtica en general, no trobem gaires somriures aquí. La forma de funcionar és molt occidentalitzada i així com podria ser un punt positiu per molts, per nosaltres resulta un punt negatiu. Ens sentim més còmodes en el caos i l’anar fent de sri lanka que en la necessitat de tenir tot més premeditat d’aquí.
Tot i que la sensació general no és la millor, després pensem que hem fet coses mooooolt interessants i que ens han agradat molt. Per aquells que vulguin veure una barreja de coses en poc temps i els agradi les coses organitzades és un bon país.

El que més ens ha agradat:
– Kuala lumpur. Una ciutat amb molta oferta i no massa gran, abarcable com Barcelona i fàcil.
– Menjar en les paradetes de menjar al carrer.
– Gerogetown.
– La Rafflesia.
– Les vistes i el trek del Mat Cincang (Langkawi).

El què ens ha decepcionat:
– Llocs extremadament turístics i enfocats al guirisme com Melacca i Langkawi.
– Les Cameron Highlands ( massa contaminació visual, un cop vist els de sri lanka això no val res).

Dormir:
Hem dormit fent servir couchsurfing, airbnb i guesthouses amb un pressupost màxim per nit de 60 mirins. Menys de 40 impossible. Una experiència del couchsurfing bona, l’altra dolenta. Els llocs són en general nets i agradables.
Gastat: 410 MYR (19, 2%).

Menjar:
De les millors coses a Malàsia. Hem menjat bàsicament als food courts, són paradetes de menjar cadascuna especialitzada amb lo seu que comparteixen menjador i begudes, així cadascú menja el què vol. La idea ens sembla molt bona. En general el menjar és força econòmic. En llocs més turístics hem de dir que acabàvem menjant en restaurants,  ja que no hi havia més, intentant anar en aquells que veiem més locals. El menjar és més aviat picant i fan servir molt peix i carn, però sempre pots demanar la versió vegetariana. Curiosament el dia que vam menjar millor va ser  a Melacca i en un restaurant per guiris, on vam menjar un plat típic nyonya el Calanthe Laksa.
Gastat: 543 MYR (26, 9%)

Transport:
Ens hem mogut amb autobús i vaixell. Aquí el sistema és molt similar al nostre, ràpid però molt poc freqüent i molt car relativament. Això sí, els busos són molt còmodes i tenen un problema amb l’aire acondicionat. Hi ha vàries companyies de transport interurbà i has de comparar preus i horaris per veure quina et convenç més. No hi ha transport públic, tot són companyies privades. El transport local no funciona gaire bé o almenys nosaltres vam haver de caminar perquè funcionava fatal i no apareixia el bus. A penang el transport local sí que funciona bé. A langkawi ni existeix.
Gastat: 727 MYR (34, 1%).

Entrades i activitats:
A molt pocs llocs s’ha de pagar entrada per anar, tot és molt visitable, els temples i monuments són gairebé tots gratuïts. Això sí, com és tan difícil moure’s en molts llocs has de contractar una excursió per anar a veure alguna cosa, cosa que infla força el pressupost, sobretot a les illes. Comparar bé preus perquè poden canviar molt i pensar que més car potser t’ofereix algo més que no t’interessa… Sobretot consixteix en les excursions de la Rafflesia i el tour de manglars a Langkawi.
Gastat: 220 MYR (10, 3%)

Personal:
Compres varaiades. Imans, aquí no hem trobat cap samarreta que ens faci el pes. Ah, i la guia del sudest asiàtic que no la teníem en paper i la necessitavem.
Gastat: 201 MYR (9, 5%).

Total: 2131 MYR (516€/13 dies i 2 persones=  19, 8 € persona/dia).

Els canvi era aproximadament 4, 1 MYR=1€.

Viatje sud-est asiàtic. part II. Malasia & Singapore on Tripline

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s