Aquesta recepta me la va passar de forma oral i ràpidament el marit de la Gloria de la pensión Gloria de San Juan, al cañón del Colca. Vam parar allí a dinar i puc dir que és la millor sopa que he menjat en últims anys i de les millors de la meva vida. A veure si aconsegueixo que em surti taaaan bona.
Ingredients:
– Quinoa real.
– Pastanagues.
– Carabassa.
– Patata.
– Pèsols.
– Faves de les molt grans (les de paella valenciana).
– Tomaquet.
– Cebes.
– Aigua.
– Sal.
– Orenga.
Instruccions:
– Fer un sofregit amb el tomàquet i la ceba.
– Afegir l’aigua i deixar bullir una horeta.
– Afegir la quinoa, tenint en compte que ha de bullir uns 45 min.
– Anar afegint segons necessitat d’ebullició la resta de verdures : pastanaga, carabassa, patata, faves i pèsols els últims 10min.
– Un cop està tot al punt afegir la sal i l’orenga (porta mooooooooolta orenga i l’hi dóna un gust molt bo).
– Molt important no posar sal fins que la quinoa ha bullit del tot, sinó s’interromp el seu cicle i no es fa bé.