Resum Timor-Leste

Timor-Leste, país mes nou d’Àsia. Van deixar de ser colonia de Portugal al 1975 i es van independitzar d’Indonesia al 2002. Contrariament al que es pot pensar, els timorats són catòlics (a Indo són musulmans) i les esglesies estan a vessar. La gent tot i això és molt maca i curiosa. Sempre volen saber de tu i si els parles català/castellà que s’assembla al portugués pots arribar a entendre’t mínimament  amb ells. Si dius que ets de Bcn embogeixen.
Arribar a Timor-Leste és fàcil i ràpid si es fa en avió. Un cop a dins però, la vida relenteix i la paciencia és la teva màxima aliada. Les carreteres són per viure-les. Tothom aconsella fer el país en moto però creiem que és la idea mes descabellada que pots rebre. Si es comptavilitza preu pel nombre d’hores de trajecte, és economic; si mires preu per quilometratge és abusiu. Ara bé els mikrolets (transport de ciutat) son economics, 1/4$ per trajecte.
La cuina és força basica basant-se en Nasi Goreng i Bakso mes sosos que els d’Indonesia; arrosos amb curris no picants (el d’algues és el mes rar de tots); i bolleria fregida prou acceptable. Això és aplicable si es va a menjar a llocs locals, però si vols anar a llocs amb una mica cara i ulls (cadira de fusta) ja la broma et pot sortir a 8$ per un plat míser i una birra.
L’allotjament és prohibitiu i penós a no ser que vulguis pagar uns 30$ per algo que creus que en val 10 encara no. Això si, la diferencia entre dormitori per dos i habitació doble es mínima i val la pena evitar múltiples roncs etc.
A nivell paissatgístic es impressionant. Poc defrorestat i platges verges amb cocodrils. T’hi pots banyar perque segons diuen, que si ets bona persona no t’atacaran.
Aqui van amb dolars americans i els preus estan inflats. Doncs al contrari del que un espera d’un país del sudest asiatic, no és un país barat ja que no estan preparats pel turisme.

Ultraresum:
Alotjament:
Hem dormit les sis nits als llocs més barats que hem trobat; en habitacions dobles i dormitoris.
130$ en total. Quasi 11$/persona i dia.
Àpats:
Hem anat de restaurant de guiris un dia i la resta a paradetes de carrer o llocs on mengen locals.
En total uns 80$. Uns 6$/persona i dia.
Transport:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s