Lao-style wedding

Doncs la nostra etapa següent és Vang Vieng. Aquesta és una zona coneguda per les festes que s’hi monten. És un lloc en un riu envoltat de paisatges kàrstics molt espectacular. Per aquest motiu algú va tenir primer la idea de baixar el tranquil riu amb un flotador o tubing. Algú va anar més enllà i va pensar… Durant el recorregut de tubing podem posar bars amb música, alcohol i moltes drogues…i no sabem perquè aquesta fórmula va triomfar. I s’ha convertot això en el bebedero de laos, sobretot ple d’australians i israelis que busquen festa boja…. I pensareu… Que fan aquest parell aqui?
Primer. Al 2011 en tot aquest cóctel van morir unes 30 persones ofegades al riu. Això vol dir més precaució i tancament de molts bars. Segon. Tothom ens ha dit que ha despit del tubing i la festa el lloc és preciós…i hem de dir que és veritat. Lloc preciós i qualsevol ciutat tipus lloret o salou són infinitament pitjor que aquest lloc.
Primer haviem d’arribar. Des del centre de ventiane venien a les agències minibus per 50000 kiplins i 3 horetes de viatge. Ja sabeu què pensem naltros de les minivans i contractar per agència així que mirem horaris de bus i des d’on surten.
En ppi surten de l’estació que hi ha al centre però quan anem allí ens diuen que han canviat i res de res… Hem d’anar a l’estació del nord. Per sort hi ha bus local que son 5000 kiplins. Arribem i hi ha un horari de busos pero ens diuen que no l’hi fem cas i que no n’hi ha. Com el que ens ho diu es el de les minivans passem i esperem. En principi tenim un bus a les 09:30 i un altre a les 10:30. Més d’una hora d’espera i acabem cedint i agafant minivan. Total 10000 kiplins mes que si haguéssim contractat al centre :(.
Arribem a Vang vieng i realment el lloc promet, sembla molt xulo. En la nostra búsqueda de lloc per dormir flipem, com a Vientiane gairebé tot full o molt car. Acabem en un dormitori compartit (x sort la primera nit, després xl mateix preu tenim un bungalow x naltros dos sols). Donem una volta i tot i que veiem alguna destrossa mediambiental al riu, tampoc és això molt xungo. Això sí, la música nocturna (d’un casament al costat, no dels guiris) es fa sentir toooota la nit. Ens informen que lo de full és xk s’ajunta australians ultimant vacances escolars +any nou xinès (hi ha milions de turistes orientals).

image

Pont de fusta

image

Zona de bany/bar. Lloret és molt pitjor


image

Sembla idíl•lic i tot

image

Temple al sunset

Al dia següent ens llevem. Hem quedat amb una noia gaditana que ens hem trobat a l’hostal x agafar unes bicis i tirar milles. Hi ha l’opció fer un loop de 32 km però també hi ha una altra més realista xls 3 que és anar al blue lagoon. Passem per camins i paisatges espectaculars i poc abans d’arribar al nostre destí trobem un altre casament. Estan començant i ens atqnsem a mirar. Veiem com uneixen els dos nuvis per un fil i aquests amb la resta de presents. Molt xulo. El germà de la núvia i orquestra del casament ens convida a passar després per menjar i ballaruca.

image

Bonics paisatges pel que bicicletejar

image

Nens per tot arreu


image

Els nostres indurains

image

Escena matrimonial

Anem doncs fins al blue lagoon, que ni és blue ni lagoon. És un tros de riu on et pots banyar i hi ha columpis i un arbre per saltar. Amb el preu de l’entrada hi ha una cova que ens encanta als 3, molt millor que la pseudozona de bany (que igualment agraïm).

image

Whaaat?Una mica blue però de lagoon res

image

Buda que ilumina


image

Una cova alucinant

Un cop coveta i bany tornem al casori. Ens reben molt i molt rebé, tothom ens mira, ens saluden, el germà pel micro ens presenta… Ens asseiem en una taula buida (ens diuen que sempre hi ha mes llocs que convidats perquè s’hi apunta qui vol a un casament) i el borratxo de la festa ve amb nosaltres. Ens fa beure lao style. Omple un got de birra amb gel. Se l’ha de beure un d’una glopada. L’omple i l’hi passa al següent de la taula. Tots amb el mateix got i l’home ens dóna pressa que vol beure més…jo després del primer got passo a l’aigua. Menjem una mica.

image

El borratxo de la festa amb nosaltres

image

Això és una foto centrada segons l'element anterior. Centrada amb la birra, no amb els nuvis!!!

Després els nuvis passen per les taules donant un gotet de whisky a canvi de donar diners. Nosaltres sense whisky mirem què dóna la majoria i els seguim, però sense whisky. Després van fent seqüència de sortir els nuvis amb alguns convidats al centre, el germà i mestre de cerimònies parlant. Treuen unes caixes de cervesa lao beer i la veneren. Després música folklòrica (la sardana sembla divertida de lo aburrida i sosa que és i es balla) i altra vegada veneració de cervesa, ball de forma infinita. Es surt a ballar sempre amb algú altre. Es formen cercles amb un davant de l’altre i es va girant en contra de les agulles del rellotge amb moviment de mans. Passem així 3 o 4 hores i finalment ens despedim agraïnt a tothom que ens hagin acollit tant bé.

image

Amb la gaditana i el nostre amic l'ànima de la festa

image

Moment de veneració cervesera

image

Amb la fantàstica i simpàtica núvia

image

Us estimem en laosiano

Amb l’hora que és ens quedem sense loop, tornem enrere pel mateix lloc i arribem al poble per una bonica posta de sol.

image

Posta de sol a vang vieng. Un dia complert

Al dilluns decidim agafar un tour (no apendrem mai) per fer kayak pel riu. És la única manera i així també et porten a veure unes coves, una de les quals té aigua a dins. Arribem primer a aquesta cova i hi ha milions de persones. Ens fan esperar en unes taules i ens diuen que mentrestant podem fer banyet al riu. 2 hores després ens toca el torn (és a dir hem pagat x estar 2 hores banyant-nos a un riuet i xerrant, per sort hem coincidit amb una parella d’escossesos molt majos que fan la volta al món i ens expliquen el seu periple). Un cop ens toca agafem un flotador de tubing i un llum i amb la broma passem dins la cova una horeta. Agafats per una corda seguint el riu i la formació rocosa, l’activitat és molt millor del què pensàvem. Després d’això dinem un arròs amb vegetals prou bo i visitem l’altre cova que n’hi diuen de l’elefant per una formació rocosa que sembla un paquiderm. I ja finalment al kayak.

image

Fent ek memo esperem a que ens toqui

image

La cova del tubing. Millor del què sembla

image

Fent el mono amb la flor oficial del pais

Al ser temporada seca, només es poden fer els últims 5 km i no els 12 o 15 que es fan en altres èpoques, suposem x això ens fan perdre tant el temps. Ens ensenya tècnica bàsica de kayak i sobretot vigilar en una zona on la corrent t’envia a uns arbusts on et pots fer molt mal… Ens fot por al cos i després no és taaant greu. D’aquí ja ens trobem amb els que fan tubing i ens obliguen a fer paradeta a un dels bars del recorregut. Música trance a les 16h amb gent drogadíssima i ballant, bebent i banyant-se en una zona de fang és realment un espectacle curiós i digne de veure. Ens movem una mica més i arribem ja a casa, on descansem una estona, sopem a la fira que tenim a prop de casa i al dia següent el nostre pròxim destí.

image

Kayakeando la ciudad

image

Que pacha neeeeeennnngggg?

image

Concentració de borratxos.... una mica lamentable però la imatge és graciosa

En resum hem de dir que les experiències i paisatges que hem viscut aquí valen moooolt la pena i tot i la mala fama que pot tenir aquesta zona la recomanem molt!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s