Resum cambodjano

Hem de començar dient que ha sigut el nostre país del relax. Si haguéssim fet un viatge de dues setmanes per veure els highlights del país segurament hauria sigut un viatge molt diferent, però ens ha agradat la pau i el relax que ens ham retransmès el país.
És un país força pla, molt desforestat, així que els paisatges són a vegades monòtons. La gent és en general tremendament simpàtica i en això ens ha recordat a Myanmar, tot i que ens quedem amb el país bhurmític. L’ambient és moooooolt rural aquí també, potser els rius i les zones de ribera són els punts una mica més forts del país.
Aquí sí que s’observa algo més de pobresa, i es veu que per intentar prosperar s’han venut el poc bonic paisatge que tenien. I és un país tremendament barat, tot resulta força econòmic aquí si et mous una mica.
Sense tenir res espectacular però, el seu ritme lent, els seus passejos en bici, la seva vida cotidiana ens fa recordar-lo en general de forma molt positiva.

El que més ens ha agradat:
– Els postres.
– El passeig pels camps de sal i al voltant de Kampot.
– El pont de bambú el Mekong a Kompong Cham.
– Angkor wat.
– Les cascades i cràters en general, sobretot el cràter de Balung i el pícnic improvitzat a la cascada de Pailin.

El que més ens ha decepcionat:
– Els paisatges i la desforestació en general. Buscàvem un país més frondós.
– Bokor, o com carregar-se un suposat parc natural.
– Els tuk-tukeros. Es fan extremadament pesats, convertint els seus iguals de la India en aficionats.
– El tinglado turístic de Siem Reap, desgraciadament hi ha muntat allà un esperpento que et fa dubtar de deixar de viatjar per no contribuir-hi.
– La dificultat de fer un trekking com deu mana. Tots són molt cars i es centren més en fer xuminades com passeigs en elefants o fer ràfting als rius que a caminar de veritat.

Dormir:
Resulta extremadament barat i tots els hotels de preu baix són molt correctes, la majoria amb tovallola inclosa, tele dins l’habitació i lavabos privats, amb dutxa a l’estil asiàtic això sí. Dels millors allotjament en relació qualitat-preu, això si, carents d’encant. Hem dormit en hotels i guesthouses, però gairebé són el mateix. També hem dormit en uns bungalows molt cucos a l’illa de Tonsay. Difícil regatejar el preu, però no hem pagat mai més de 8 dòlars per una habitació.

Despesa: 136 dòlars, un 22, 4% del pressupost, que correspon a 3 euros per persona i dia de mitjana.

Menjar:
Tot i que a vegades una mica repetitiu, el menjar cambodjà és força bo. Hem menjat sobretot en paradetes al mercat o al carrer, algun dia hem anat de restaurant sense aconseguir res excepcional a un preu més alt. Un plat per dinar o per sopar sol ser un dòlar i mig aproximadament. El típic amok que et venen només l’hem vist en llocs de guiris i el que hem tastat no ens ha matat. Ens han encantat els postres dolços, que trobarem molt a faltar. També el Ban Chieu, una espècie d’empanada crep amb brots de soja dins i que se serveix amb una vinagreta i vegetals frescos, molt bo. Per esmorzar típicament mengen un arròs amb carn a la barbacoa i pickles que s’anomena Bai Sach Chrouk. Hem menjat també sopes de fideus, arròs amb curris no picants i baguetes amb carn dins. El Lok lak és un altre plat típic mooooolt bo i que vam provar durant el curs de cuina. Definitivament hem menjat molt bé aquí. Es pot menjar sense carn tot i que et limita molt allò que pots menjar i encara que no tingui carn segurament tindrà un caldo fet amb peix o carn, així que vegetarians estrictes us passareu el dia menjant fideus o arròs fregits.

Despesa: 196 dòlars, un 32, 3% del pressupost, que correspon a 4, 2 euros per persona i dia de mitjana. No és car, però és que hem menjat moooolt.

Transport:
Ens hem mogut bàsicament en bus, sobretot amb dues companyies, la Capitol i la Soriya. No és barat ni car, els autobusos amb l’a/c a tope però estan molt bé i solen parar de tant en tant a fer paradetes per menjar i fer les necessitats. Per mouren’s al voltant de les ciutats normalment hem agafat bicis, molt dolentes però molt barates. També hem anat en taxi compartit, una experiència molt curiosa i recomanable ( tot i ser 7 en un cotxe). L’experiència de la VIP mimi-van que vam agafar té tot un post, a evitar!!! També hem agafat una barca per anar a l’illa. Un cop i perquè no quedava una altra opció vam agafar un tuk-tuk.

Despesa: 166 dòlars, un 27, 3% del pressupost, que correspon a 3, 6 euros per persona i dia de mitjana.

Activitats:
Aquí hem d’incloure el tour penós que vam fer, les entrades a Angkor wat, el curs de cuina i algunes altres entrades per cascades o coves. L’entrada a Angkor trobem que té un preu raonable pel què ofereix, fins i tot la de 3 dies.

Despesa: 100 dòlars, un 16, 5% del pressupost, que correspon a 2, 2 euros per persona i dia de mitjana.

Compres:
Sabó per rentar la roba, algunes cerveses que hem fet, encenedor per l’ences, l’iman imprescindible. D’aquí no tenim samarreta perquè fora de Siem reap on no les voliem comprar no n’hem trobat.

Despesa: 9 dòlars, un 1, 5% del pressupost, que correspon a 0, 2 euros per persona i dia de mitjana.

Despeses totals: El canvi intermig durant la nostra estada (just aquests dies hi ha hagut la fatalítica baixada de l’euro, començant amb un canvi 1, 2 i acabant amb un canvi 1, 1, hem calculat doncs canvi 1, 15). Comptem tot en dòlars perquè és la moneda que et donen als caixers ( no és possible treure moneda local) i perquè els propis locals van en dòlars moltes vegades. El canvi és de 4000 riels un dòlar aproximadament.

Hem gastat un total de 607 dòlars, 528 euros, que en un total de 20 dies d’estada al país fan un promig de 13, 2 euros per persona i dia. Una bicoca vaja!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s