Egg vegetable fried rice

image

Avui us presentem la versió vegetariana i no picant d’un  dels pats estrella de la cuina esrilanquesa (i asiàtica), el Egg vegetable fried rice que es podria traduir en arros saltejat amb verdures i ou, ja que fregit, de la manera que ho entenem nosaltres, no ho està. Hem agafat la recepta a un llogaret de Matara on només tenen una taula i únicament fan aquest plat. El cuiner es un nano timid de 22 anys que té la ma trencada fent el plat i ens ha explicat la recepta juntament amb un amic seu que corria per allà.

Ingredients:
– Arròs
– Porro
– Part verda de ceba tendra
– Pastanaga ratllada
– Ous
– Gingebre
– All
– Brou en pols
– Pebre
– Sal
– Oli vegetal (aquí el de coco és el més extès)

Preparació:
– Es renta l’arròs a consciència i es bull (o millor si es te arrossera).
– S’agafa la mateixa quantitat d’all i de gingebre, una mica de sal i s’aixafa al morter. La quantitat d’al per persona seria d’unes 3-4 dents.
– Es tallen els ingredients a juliana
– Es sofregeix el porro
– S’afegeix un parell d’ous per persona i es va remenant perquè quedi ben esmicolat.
– S’afegeix la pastanaga, la pasta de gingebre i all (sense por, és la gracia del plat), el brou, sal i pebre.
– S’afegeix l’arròs i es remena tot per tal que quedi ben barrejat.
– Finalment es posa la part verda de la ceba s’hi dóna alguna marejada mes i llest per emplatar.

La gràcia del plat també rau en el wok on es fa i el cullerot que s’utilitza per remenar-ho tot a més a més de l’art del cuiner/a.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s