Com preparar un curry rice!!

image

Una de les nostres missions a cada país és anar al cinema a veure una peli local i apendre a cuinar un plat. Com no, aquí el rice curry, el seu plat per excel·lència, allò que dinen i sopen a diari. És un arròs bulllit amb diferents salses que van barrejant. Nosaltres sense saber-ho vam tenir la sort a la casa del nostre couchsurfer Vajira a apendre a fer-lo. Aquí va la recepta. Com ja veureu, i això que aquest era per europeus i no picants, les espècies són les reines del plat.

Ingredients (aproximat):
– Arròs (ells en serveixen molt per persona, penseu que és plat únic).
– 1 Ceba.
– 2 grans d’all.
– 1 albergínia petita.
– 200 g mongeta tendra rodona.
– Llenties vermelles (són diferents a les nostres, vermelles i mooolt fines).
– Oli de coco per cuinar.
– 1 coco sencer ratllat.
– 1 clau.
– 1 branca de canyella.
– Pebre vermell.
– 3 cm de jingebre.
– Unes llavors de Cardamom.
– Curry.
– Grass lemon (una plantota).
– Curry leaf (fulla arbre curry).
– Un paquet d’espècies autòctones variades.

Instruccions:
1- Tallar l’albergínia en tires i macerar-la en sal.
2- Fregir albergínia amb oli de coco i retirar.
3- Tallar la mongeta un cm aprox i la ceba i l’all i deixar en poca aigua i bullir. Reservar.
4- Bullir l’arròs amb llavors de cardamom i una herba que no coneixem. Arròs el cuinen tipus japonès, poca aigua i molt netejat perquè no tingui gairebé midó.
5- Es posen les llenties amb la resta de les espècies, és a dir la canyella, el clau, el pebre vermell, jingebre i grass lemon. Es bull una mica.
6- Amb el coco ratllat i aigua fer suc de coco, colant-ho.
7- Afegir aquest suc de coco a les llenties i bullir-ho una mica, fins que estiguin les llenties.
8- Barrejar albergínia i monjeta, posar-hi una part del suc de coco que hem fet i bullir.

Posar en un plat gran l’arròs i portar recipients amb les dues salses (o més si s’en fan més), carn o peix si es vol fer també (ells hi posen un peix sec una mica fastigosot). Es van barrejant les salses amb l’arròs i el peix, per anar bé tot amb la mà i es menja amb aquesta també. Així, segons ells, els gustos es barrejen millor. És deliciós.
Ideees que hem vist epr fer altres salses o acompanyaments, amb una mena de espinac amb ceba; patates amb el suc de coco i curry; carabassa; una col amb all boníssima…
Ja veieu, a anar al Raval a comprar aquestes espècies rares i ben fàcil que ho tindreu!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s