FIMMVORDUHALS o el pas entre glaceres

Doncs com sempre em llevo al matí pensant com pot haver tanta llum a les 06 del matí (encara em costa adaptar-me al nou horari i em llevo molt d’hora cada dia, més avui que m’espera una llarga caminada). I com no,la pàgina web de previsió del temps es torna a equivocar… Avui havia de fer un dia esplèndid amb algun nuvol a final del dia i ens llevem amb un cel ennovulat i plovisquejant una micona (al final pensaré que això és bon temps per ells).

Avui la idea es fer el Fimmvorduhals, una ruta que em durà fins aSkogar, n poble que hi ha ja a la zona propera  ala costa de la carretera de circumvalació, per això he de tavessar un coll que està just entremig de dues grans glaceres, la del Eyjafjallajökull i Myrdálsjökull (com podeu veure jökull vol dir glacera al igual que foss es cascada).

Al inici començo per la vall on estava, més seca, arribo a la zona superior després d’una pujada molt progressiva i en ocasions rocosa, seguim per dalt una bona estona i finalment per una baixada encara més progressiva que va seguint la vall amb milers de cascades de camí va baixant fins a arribar a la Skogarfoss que es la cascada d’Skogar.

Al inici em trobo una parella de belgues, però la noia ja m’avisa que va molt lenta. Després comença a plovisquejar més i em barallo amb el nou cangur ja que posar-me’l amb la motxila es algo complicat per no dir gairebé impossible… mentre em barallo amb ell una parella em sobrepassa però ra`pidament els torno a sobrepassar ja… Mentre vaig pujant el paisatje es fa més i més rocós i la boir es va fent més espessa, però afortunadament el camí està molt ben senyalitzat. Arriba però un pnt on la neu ja comença a predominar i la boira es va fent més espessa, em trobo un parell de persones fent el camí però en l’altre sentit i em diuen que e tros d’ara és una mica perdedor… (és la nova llengua del volcà del 2010) i per tant decideixo esperar a la parella que havia deixat enrere, que m’acullen… Son una parella danesa que ell és geòleg i ella artista i estan una setmana aquí i després marxen a Groenlàndia ja que ell hi ha de fer estudis (van de la terra més jove a la més vella del globus).

Pujant la vall

Pujant la vall

Una petita muntanyeta

Una petita muntanyeta

Zona de pedres emboirada

Zona de pedres emboirada

Glaç emboirat

Glaç emboirat

Els meus salvadors a la nova llengua del volvà

Els meus salvadors a la nova llengua del volvà

Neu i foc

Neu i foc

Neu i foc 2

Neu i foc 2

Un cop arribats al cim entre les dues glaceres la boira es va quedar abaix i va començar a sortir un sol brutal, amb unes vstes de les glaceres impresionants a ambdós cantons… tot plegat una matge tremenda, i finalment fa bon temps, encara que sigui perquè estem sobre els núvols. Fem milers de fotos de la zona i arribem a una cabana on molta gent es queda dormir per fer etapa en dos i on dinem.

Glacera I

Glacera I

Glacera II

Glacera II

Glacera III

Glacera III

Glacera VI

Glacera VI

Glacera V

Glacera V

Glacera VI

Glacera VI

Glacera VII

Glacera VII

Ara ens queda la meitat del camí o una micona més, però baixant de forma molt progressiva per la vall, seguint el riu i un seguit de cascades a cada una més bonica i uns canyons que fa el riu tremendos. Unes hores després arribema Skogarfoss que té la fama merescuda i ens despedim amb la parelleta danesa, ja que ells faran càmpng i jo vaig a l’alberg a descansar i una bona dutxa.

Cascades

Cascades

Jo flipant

Jo flipant

Cada vegada més impresionant

Cada vegada més impresionant

Més cascades

Més cascades

Fins i tot sota el gel...

Fins i tot sota el gel…

Quina aiguada...

Quina aiguada…

i cada vegada flipo més

i cada vegada flipo més

Protegit del plugim

Protegit del plugim

Uns canyons verds i preciosos

Uns canyons verds i preciosos

i a l'arribada, mort!!

i a l’arribada, mort!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s